Werkgevers

square-peg-855294_960_720

Financieel gezonde werknemers presteren beter 

Een werknemer met financiële problemen kan u veel geld kosten. Hij of zij heeft eerder last van stress, maakt sneller fouten, is misschien regelmatig ziek en heeft vaker concentratieproblemen.

U krijgt kosten in verband met ziekteverzuim, vervanging van personeel, het veelvuldig bellen met schuldeisers en het verwerken van loonbeslagen en voorschotten. U hebt er dus alle belang bij de financiële problemen van een werknemer te herkennen en deze helpen te voorkomen.

Herkent u de signalen?

Het meest voorkomende signaal is het loonbeslag. Maar een werknemer kan ook financiële problemen hebben zonder daar iets over te vertellen. Meestal zijn er wel signalen dat er iets aan de hand is:

  • verhoogd (ziekte)verzuim
  • stress of concentratieproblemen
  • geld lenen van collega’s
  • verzoek om lening of voorschot
  • verzoek om extra werkuren
  • verzoek om uitbetaling van vakantie-uren

Hoe kan ik u hierbij helpen?

U kunt financiële problemen bespreekbaar maken in uw organisatie en de werknemers stimuleren om hun problemen op te lossen. Verhulst Bespaarcoach kan hierbij helpen: u kunt een werknemer een coachingstraject aanbieden.

Als betrokken bespaar- en budgetcoach zorg ik ervoor dat uw werknemer meer inzicht krijgt in zijn of haar financiën. Daarnaast wordt gekeken of er optimaal gebruik wordt gemaakt van de wettelijke toeslagen. Ik leer uw werknemer de inkomsten en uitgaven in balans te brengen en hoe die balans vast te houden. Na het volgen van het coachingstraject verbetert de financiële situatie van uw werknemer snel. En daar plukt u de vruchten van!

Wat zijn de kosten?

Na een oriënterend intakegesprek met uw werknemer ontvangt u een offerte op maat.

Uw investering verdient zich in bijna alle gevallen terug. Het probleem van uw werknemer wordt structureel opgelost, waardoor u in de toekomst minder kosten zult hebben. Uw werknemer zal zich weer beter kunnen concentreren op zijn werk en meer gemotiveerd zijn.

Ik vertel u graag meer over de mogelijkheden. Neemt u gerust contact op voor een eerste vrijblijvend gesprek.

Contact opnemen met Verhulst Bespaarcoach